Inlezen bankafschriften

Het inlezen van betalingen gaat snel en eenvoudig, met MT940 bestanden van je bank. Let op dat je een MT-940 “Structured” bestand gebruikt. Als je bij ING bankiert, en je hebt geen zakelijke rekening, kun je een csv-bestand inlezen (je kunt dan geen MT940-bestand maken). Je kiest via het snel-menu (de grote “plus” linksboven) “Nieuwe > Bankafschriften”, om in het scherm te komen voor het inlezen van de bankafschriften. Daar kies je eerst het bestand om in te lezen, en vervolgens klik je op de knop “Importeer bankafschrift”. nieuw bankafschrift inlezen in fENNA fENNA controleert of het bankafschrift aansluit met de eerder geïmporteerde gegevens:
  1. Het is niet mogelijk om een “gat” te laten ontstaan, door één of meerdere dagen ‘over te slaan’ in de import. Hierdoor blijft je administratie op orde.
  2. Het importeren van dezelfde betalingen is mogelijk, en fENNA slaat de eerder verwerkte betalingen over, om dubbeltelling te voorkomen.
Nadat je gegevens zijn geïmporteerd, kom je in het scherm dat je de te verwerken betalingen. Je ziet in dit filmpje hoe het werkt.