Het geeft je de perfecte basis.

Met fENNA heb je:
  • Standaard compleet ingerichte boekhouding
  • Boekingen automatisch vanuit facturatie
  • Bonnetjes automatisch ge-üpload met de bonnetjes-App
  • Inkopen aangemaakt vanuit je bankafschriften
  • Real-time informatie op je dashboard

fENNA haalt het boeken uit het boekhouden. Je maakt facturen, verwerkt betalingen, en bewaart je bonnetjes met je app. Dat kun je. Het boeken doet fENNA voor je.

account aanmaken »

maak eenvoudig je factuur

De eenvoud van het huishoudboekje.

Gewoon aangeven waaraan je je geld hebt uitgegeven. fENNA doet de rest.

Team fENNA bestaat niet uit boekhouders. We kijken met de ogen van ondernemers naar de administratie. We werken met boekhouders samen om in fENNA de kennis in te bouwen die nodig is voor een foutloze administratie.

account aanmaken »

Boekhouden is lastig

Een factuur maken lukt de meeste mensen wel. Boekhouden is lastiger, en dat ligt vooral aan de verwerking van inkopen en betalingen.

De juiste vraag

De reden waarom je met fENNA kunt wat je met een ander boekhoudpakket niet kan, is dat fENNA het boekhouden “vertaalt” naar een gewone vraag:
  • Waaraan heb je je geld uitgegeven de afgelopen tijd?
Als je die vraag beantwoordt in het betalingen-scherm, zorgt fENNA voor de rest: het maken van de inkopen, het registreren van de betaling, het boeken van de journaalposten.

Het antwoord

Hoe meer je met de bank betaalt (of ontvangt), hoe eenvoudiger het wordt. Als je een foutje maakt, kun je altijd corrigeren. Als het invloed heeft op je Btw, wordt dit automatisch meegenomen in de volgende aangifte. Dan kun jij het ook.

Bonnetjes in de cloud met de fENNA-app.

Met de fENNA-app bewaar je bonnetjes meteen in je administratie. Koppel ze met drag-and-drop.

Met de fENNA-app bewaar je je bonnetjes gemakkelijk bij je administratie. De papiertjes kunnen weg. Je koppelt de bonnen gemakkelijk aan de inkopen in het inkoop-overzicht.

account aanmaken »

Veilig in de cloud

De fENNA app maakt het kinderlijk eenvoudig om bonnetjes in je administratie op te slaan. Een scherpe foto in fENNA blijft langer goed dan de reguliere bonnetjes in je portemonnee. Die verbleken in een paar weken.

Hoe zit dat dan wettelijk?

Lees hier wat de belastingdienst vindt van het digitaal bewaren van je bonnen. Het komt erop neer dat je je bonnen mag fotograferen en de foto’s bewaren, op voorwaarde dat je kunt vaststellen dat ze echt zijn (factuurnummer, bon-nummer en –datum, leveranciersnaam etc. moeten leesbaar zijn).

Verwerken in fENNA

fENNA maakt PDF bestanden van de bonnen, zodat ze altijd leesbaar zijn. Je sleept de op de inkoop waarop ze betrekking hebben, en klaar ben je. We zeiden het al: we zijn gek op drag-and-drop!

Facturen in de mail

Je krijgt ook facturen in de mail. Die stuur je door naar document@fenna.nu. fENNA voegt ze, afgaande op het emailadres van de verzender, aan het postvak van de juiste administratie toe.

Naadloos samenwerken met je accountant.

Samenwerken

Ondernemen doe je niet alleen. We denken dat je voor specialistische kennis en het toepassen van de regelgeving het beste kunt samenwerken met een administratiekantoor of accountant. fENNA is ervoor gemaakt.

Support-account

Zie je dat zitten? Vraag dan voor je boekhouder een support-account aan, waarmee die je direct kan ondersteunen. Door met fENNA te werken, en zelf een groot deel van de boekhouding te doen, kun je vaak een voordeliger abonnement krijgen bij je boekhouder. fENNA Compleet betaalt zichzelf dan terug!

Geef je accountant een support-account, en werk online samen aan je boekhouding.

Je kunt voor je accountant een support account aanvragen voor fENNA Compleet. Daarmee kan hij apart inloggen en de puntjes op de i zetten voor je boekhouding.

account aanmaken »

Een administratie waar je zelf wat aan hebt.

Voor de belastingdienst?

Je administratiekantoor of accountant doet je boekhouding vooral voor je aangiftes. Erg belangrijk. Maar zelf heb je er weinig aan. Alleen al omdat het maar een paar keer per jaar gebeurt.

Of voor jezelf?

Als jíj de boekhouding doet, heb je met het fENNA dashboard, meteen inzicht:
  1. Wat moet ik aan Btw betalen?
  2. Wat heb ik aan geld?
  3. Wat is mijn omzet ten opzichte van vorig jaar?

De waarde van je administratie

Dat is nog méér waard dan het besparen van een boel tijd. Dát geeft rust en controle. Het voorkomt (fiscale) verrassingen, en geeft je rust om op je onderneming te concentreren. Met fENNA Compleet kan iedereen de basis van de boekhouding zelf doen, en deze informatie beschikbaar hebben. Dáár heb je wat aan. Dáár doen we het voor.
Dat je weet dat het goed zit, dat is gewoon een geruststelling. — Natascha van de Velden, fENNA gebruiker

Op ieder moment weten hoe je ervoor staat, door zélf de boekhouding te doen. Op een eenvoudige manier, voor iedereen te dóen. Dat is de waarde van fENNA Compleet.

account aanmaken »